Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

Μουσικοθεατρίκη Παράσταση “Ερωτόκριτος” / Σκηνοθεσία: Νάσος Ζαγκότης / Οργάνωση: Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος – Ελληνικό Προξενείο Μπολόνια / Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας – Δήμος Σητείας

Ένα καινούριο μεγάλο ταξίδι με έναν καινούριο Ερωτόκριτο. Μια ιδέα που γεννήθηκε όταν το καλοκαίρι του 2022 η Ελληνίδα Πρόξενος στη Μπολόνια κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ πρότεινε στη ΣΤΕΓΗ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ να αναλάβει την οργάνωση μιας παράστασης του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου για να παρουσιαστεί στη Μπολόνια μαζί με το Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Δύο έργα, δύο ιστορίες αγάπης γραμμένες την ίδια εποχή η πρώτη με αίσιο τέλος και η δεύτερη με τραγικό.


Ο σκηνοθέτης Νάσος Ζαγκότης ”έπιασε” αμέσως δουλειά. Ο Δήμος Σητείας και ο Σύλλογος φίλων Μουσικής Σητείας χωρίς δεύτερη σκέψη ”δήλωσαν” συνδιοργανωτές. Έτσι η παράσταση και με τη βοήθεια των χορηγών (Ιερά Μονή Τοπλού, Γαλακτοκομικά Κουβαράκης Σητεία , Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ) είναι έτοιμη για το ταξίδι.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2023 (στις 20.30) η μουσικοθεατρική παράσταση του Ερωτόκριτου θα συναντηθεί με την παράσταση χορού του Ρωμαίου και Ιουλιέτας (ένα μπαλέτο για δύο, του Ιταλού χορογράφου Ganistra) στο θέατρο Celebrazioni της Μπολόνια.


Πριν ”συναντήσει” όμως ο Ερωτόκριτος τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ με τρεις διπλές παραστάσεις 

1-2-3 Φεβρουαρίου στις 19.30 & 21.30

  • Κατηγορία: Θεατρική παράσταση
  • Ημερομηνία: 1 Φεβρουαρίου, 2023
  • Τοποθεσία: ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ - Θέατρο Celebrazioni, Μπολόνια

3pixels © 2022. All Rights Reserved