Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

Σεμινάριο-Εργαστήρι πάνω στο κορυφαίο έργο της Κρητικής Αναγέννησης, τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου. Συντονιστής ο καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Στέφανος Κακλαμάνης

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος στο πλαίσιο της επιμορφωτικής της δραστηριότητας οργανώνει Σεμινάριο-Εργαστήρι πάνω στο κορυφαίο έργο της Κρητικής Αναγέννησης, τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Το σεμινάριο θα συντονίζει ο έγκριτος μελετητής της κρητικής λογοτεχνίας της Αναγέννησης, καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Στέφανος Κακλαμάνης.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι προσφερθεί μια μεθοδική πρόταση αναγνωστικής προσέγγισης του Ερωτόκριτου μέσα από πολλές και ποικίλες θεματικές, προσωπογραφικές, λογοτεχνικές και ιδεολογικές διαδρομές.

Είναι προφανές ότι η γνωριμία με τον Ερωτόκριτο προϋποθέτει την ανάγνωσή του και τη συζήτηση-διάδραση πάνω στα στοιχεία που ορίζουν την ποιητική του υπόσταση αλλά και πάνω στις ιδέες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μας δημιουργεί. Πρόκειται, επομένως, για μια συντεταγμένη αλλά και ανοικτή σε ζητούμενα και διερευνήσεις προσέγγιση του έργου, από την οποία το κέρδος δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η αναγνωστική απόλαυση της ποίησης του Ερωτόκριτου.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το Σάββατο στις 23 Οκτωβρίου 2021, 17:00-20:00. Σε αυτήν ο κ. Κακλαμάνης παρουσίασε το περιεχόμενο και τις επιμέρους δράσεις των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν, επιχείρησε μια εισαγωγή στην εποχή και στον Ερωτόκριτο και παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της Κρητικής Αναγέννησης και τα γραμματολογικά ζητήματα του έργου.

Προγραμματίζονται 14 διαδικτυακές συναντήσεις, δίωρης διάρκειας ανά δεύτερη εβδομάδα, όπου η εστίαση θα επικεντρωθεί στο κείμενο και στην ερμηνεία του.

Οι ψηφιακές υποδομές της Στέγης είναι στη διάθεση όσων θα ήθελαν να μετέχουν στις συναντήσεις από τον χώρο της. Στην περίπτωση αυτή θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο Σεμινάριο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και από τις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στο τέλος και εφόσον πληρούται η προϋπόθεση της τακτικής παρακολούθησης, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

  • Κατηγορία: Εκπαίδευση,Ερωτοκριτολογικά
  • Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου, 2021
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved