Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

3ος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

3ος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ που εδρεύει στη Σητεία Κρήτης, πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη μελέτη και προβολή του έργου του ποιητή, προκηρύσσει τον 3ο Παγκρήτιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2023-2024 στις κατηγορίες: ΠΟΙΗΣΗ και ΔΙΗΓΗΜΑ.
❗Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, εμβληματικό έργο της κρητικής Αναγέννησης και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ποιητικής παράδοσης, εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Έννοιες όπως η φιλία, η εμπιστοσύνη, η αφοσίωση, η αγάπη, η προσήλωση στην ιδέα του αυτεξούσιου, η αρετή, η έννοια της τιμής και της προσωπικής αξιοπρέπειας, η δύναμη του λόγου, ο έρωτας, είναι μερικά από τα θέματα που διαπλέκονται αρμονικά μέσα στον Ερωτόκριτο και συνθέτουν το πνεύμα και το ύφος της εποχής της Αναγέννησης.
✍Στον φετινό διαγωνισμό, οι μαθητές καλούνται να συνθέσουν ελεύθερα μία πρωτότυπη λογοτεχνική δημιουργία με τη μορφή ποιήματος ή διηγήματος εμπνεόμενοι από τις αξίες και τις ιδέες που εμπεριέχονται στο έργο «Ερωτόκριτος».

  • Κατηγορία: Διαγωνίσμος
  • Ημερομηνία: 10 Ιανουαρίου, 2024
  • Τοποθεσία:Βιτσέντζου Κορνάρου 97 & Καζαντζάκη

3pixels © 2022. All Rights Reserved