Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

2η Ξενάγηση- Ενημέρωση για τον Βιτσέντζο Κορνάρο σε φοιτητές ERASMUS

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος και του τμήματος Διατροφής Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ξενάγηση στον χώρο μας και ενημέρωση για τη ζωή και το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου την Τετάρτη 09.11.2022.

Την ενημέρωση στους φοιτητές του University College of Leuven Limburg,  πραγματοποίησαν αυτή τη φορά δύο φοιτητές του τμήματος, ο Χαράλαμπος Αποστολάκης και ο Φώτης Μακρής με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού ορολογίας του ΕΛΜΕΠΑ και μέλους της Στέγης  κ. Χρηστάκη Αγγελικής.

Αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του ιδρύματος και τον Ερωτόκριτο,  οι φοιτητές περιηγήθηκαν στην έκθεση του Κόρδη Γεώργιου, η οποία φιλοξενείται στον χώρο της Στέγης και αποτελείται από έργα εμπνευσμένα από το διάσημο ποίημα.  Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ερωτόκριτο και τη μουσική του με την οποία αποφάσισαν να «ντύσουν» το βιντεάκι της συνεργασίας των Πανεπιστημίων. Τους φιλοξενούμενους συνόδευαν η επίκουρη καθηγήτρια κ. Μαράκη Μαρία και το μέλος ΕΤΕΠ κ. Σφενδουράκης Ιωάννης καθώς και φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος με τίτλο  «International Course in Clinical Nutrition» οι φοιτητές από τα δύο πανεπιστήμια συμμετείχαν σε διαλέξεις, workshops, επισκέψεις κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η επίσκεψη στη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος, η οποία και αποτυπώθηκε σε ένα μικρό βίντεο  που επιμελήθηκε ο  Δημήτρης Παθιάκης-Mitato films .

Στο τέλος της συνάντησης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες και ανανεώθηκε το ραντεβού μας για επόμενη επίσκεψη στην πόλη μας.

Η συνεργασία μεταξύ της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα συνεχιστεί με άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

  • Κατηγορία: Εκπαίδευση,Ξενάγηση
  • Ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου, 2022
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved