Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος και του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο της Στέγης σε φιλοξενούμενους φοιτητές ERASMUS την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.

Οι 13 φοιτητές του University College of Leuveb Limburg, μαζί με τις λέκτορες Yvon Ijsseldijk και Kristel Van Hoof, ξεναγήθηκαν από την εκπαιδευτικό ορολογίας του ΕΛΜΕΠΑ και μέλος της Στέγης κ. Χρηστάκη Αγγελική στον χώρο της Στέγης και πληροφορήθηκαν για το έργο και τις δραστηριότητες του ιδρύματος. Ενημερώθηκαν επίσης για τον Βιτσέντζο Κορνάρο και το έργο του, τον Ερωτόκριτο.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από την εκπαιδευτικό και μέλος της Στέγης κ. Στεπανιάν Τζίνα στην έκθεση του Κόρδη Γεώργιου, η οποία φιλοξενείται στον χώρο της Στέγης και αποτελείται από έργα εμπνευσμένα από τον Ερωτόκριτο,

  Οι φοιτητές του University College of Leuveb Limburg συμμετείχαν στο Διεθνές εργαστήριο σχετικά με την Τεχνολογία Τροφίμων που οργάνωσαν τα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα με θέμα το ελαιόλαδο από 24-27 Οκτωβρίου 2022. Τους φιλοξενούμενους συνόδευαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος καθηγητές του τμήματος κ. Φραγκιαδάκης Γεώργιος και Ράικος Βασίλης, το μέλος ΕΤΕΠ κ. Σφενδουράκης Ιωάννης καθώς και φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ.

Οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ερωτόκριτο και οι καθηγήτριες ζήτησαν να τους σταλεί η παρουσίαση που τους έγινε, για να την προωθήσουν και σε άλλους φοιτητές τους. Στο τέλος της συνάντησης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες και ανανεώθηκε το ραντεβού μας για επόμενη επίσκεψη στην πόλη μας.

Η συνεργασία μεταξύ της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα συνεχιστεί με άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

  • Κατηγορία: Δελτίο Τύπου
  • Ημερομηνία: 25 Οκτωβρίου, 2022
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved