Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

Τετράδιο “Γνωριμία με τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος”

Τετράδιο Γνωριμίας με τη Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος, 2020

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος τον Οκτώβριο 2020 τύπωσε σε 2000 αντίτυπα τετράδιο με στόχο την γνωριμία της με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τόπου, αλλά και την γνωριμία της με το κοινό.

 

 

Επιστολή προς τους παραλήπτες του Τετραδίου

Αγαπητέ μαθητή / αγαπητή μαθήτρια,

Το τετράδιο που κρατάς στα χέρια σου είναι ένα μικρό δώρο από τη ΣΤEΓΗ ΒΙΤΣEΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝAΡΟΣ. Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πρόσφατα στη Σητεία μας και η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα κέντρο προβολής, μελέτης και οργάνωσης του κορναρικού έργου. Όπως όλα τα μεγάλα έργα, έτσι και ο Ερωτόκριτος εξακολουθεί να ακτινοβολεί και να εμπνέει μέχρι σήμερα. Παραμένει ζωντανός και επίκαιρος, γιατί καταφέρνει και φωτίζει την αληθινή ουσία των ανθρώπινων πραγμάτων, με έναν τρόπο αποκαλυπτικό και γόνιμο. Και η αλήθεια είναι πάντα επίκαιρη.

Αυτόν τον τρόπο θέλουμε και εμείς να αναδείξουμε και ως πυξίδα να χρησιμοποιήσουμε, για να φωτίσουμε με τη σειρά μας άλλες ιδέες και δράσεις που έχουν σχέση με τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου μας. Και ελπίζουμε η Στέγη μας να γίνει Στέγη όλων, ένα σημείο συνάντησης και δημιουργίας, ένα στέκι χαράς και ελπίδας.

Σ΄αυτό το ταξίδι, σταθερή μας αξία παραμένει η προσέγγιση της νεανικής ψυχής, γιατί τα εφόδια της παιδείας και της γνώσης μόνο με τη δύναμη και την ορμή της νιότης μπορούν να δώσουν καρπούς και να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Μέσα από τις δραστηριότητες, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις μας, θα έχεις την ευκαιρία να μας γνωρίσεις και να συμμετάσχεις σε αυτήν την προσπάθεια.

Ρίξε λοιπόν μια ματιά στην αρχή και στο τέλος αυτού του τετραδίου, για να γνωρίσεις το όραμα και τους στόχους μας και κράτησέ το ως μια διακριτική υπενθύμιση της παρουσίας μας, μα κυρίως ως πρόκληση για δημιουργία, ως πηγή έμπνευσης, ώστε αυτή η σχολική χρονιά να σε φέρει πιο κοντά  στους στόχους και τα όνειρά σου.

Με εκτίμηση,

ΣΤEΓΗ ΒΙΤΣEΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝAΡΟΣ

Kαι πάλι αν αποθάνομεν, πάντα η κληρονομιά μας,             

να κάνει ό,τι είναι στο χαρτί, και λεν τα γράμματά μας.”

Ερωτόκριτος, Δ 1625

  • Κατηγορία: Νέα της Στέγης
  • Ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου, 2020
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved