Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

ΞΕΝΟΜΠΑΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος θα φιλοξενήσει την Έκθεση ζωγραφικής του Αστέρη Γκέκα με τίτλο:

ΞΕΝΟΜΠΑΤΗΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

στον Ισόγειο χώρο της (Βιτσέντζου Κορνάρου 97, Σητεία).

Εγκαίνια: Σάββατο 16 Απριλίου 2022, ώρα 8:00μ.μ


Η έκθεση θα διαρκέσει ως 30 Απριλίου 2022.

Πρωινό ωράριο 17, 21, 26, 28 & 30 Απριλίου 2022 11:00π.μ -1:00μ.μ

Απογευματινό ωράριο καθημερινά 7:00μ.μ – 8:00μ.μ
(Μ. Παρασκευή ως Κυριακή του Πάσχα η έκθεση θα παραμείνει κλειστή)

 

Λίγα λόγια από το ζωγράφο:

“Ξενομπάτης στην στράτα της ερωτιάς και της αγάπης.
Ξενομπάτης ήρθα δάσκαλος, αγάπησα τον τόπο αυτό, εργάστηκα άοκνα και κέρδισα πολύ αγάπη από τα κοπέλια, τους γονείς και την πόλη. Στη στράτα μου ο σημαντικότερος δάσκαλος για μένα ο Νίκος Μιχελιδάκης διαμόρφωσε τα δρομολόγιά μου και τη σκέψη μου. Στειακοί και επαρχία της Στείας Ετεοκρήτες, Σοφοί και ήπιοι με την αγάπη περισσή. Εδώ ήρθε ο πρώτος μου Γιος το 1980. Εδώ οι σύντεκνοι, οι φίλοι, οι μαθητάδες και οι εκλεκτοί συνάδελφοί μου. Γύρισα όλο τον κόσμο με την τέχνη και πάλι ξενομπάτης έρχομαι να δείξω σε όλους, σημειώσεις της εικαστικής πορείας μου, να μιλήσω για την αισιοδοξία, την εργατικότητα, το πείσμα και τον αγώνα, να γεμίσω με χρώμα την πόλη, να έχω την μεγάλη τιμή να έχω έκθεση στην ΣΤΕΓΗ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, να συναντήσω τους Στειακούς ξανά και να ξαναδώ την προσωπική μου Ιθάκη, την ΣΤΕΙΑ.”
Α.ΓΚΕΚΑΣ

 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε το 1954 στην Θεσσαλονίκη, έκανε ελεύθερες σπουδές χαρακτικής σε όρθιο και πλάγιο ξύλο κοντά στους μεγάλους Έλληνες χαράκτες. Στα τρία χρόνια διορισμού του στην Σητεία Κρήτης συναντά τον γλύπτη Νίκο Μιχελιδάκη όπου συγκλονίζεται από τις απόψεις του ΚΡΗΤΙΚΟΥ εικαστικού, θητεύει στο εργαστήρι του τρία χρόνια και από εκεί γίνεται η διαμόρφωση των μετέπειτα επιλογών του σχετικά με τα υλικά που θα ασχοληθεί. Θεωρεί τον Μιχελιδάκη σημαντικότερο δάσκαλο του.
Το 1980 ιδρύει στο Λιτόχωρο Ολύμπου το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΞΥΛΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ και ακολουθεί μια πορεία με πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Τώρα διατηρεί ιδιόκτητο εργαστήρι στο Παρίσι και στο Βόλο, όπου διαμένει τον περισσότερο χρόνο του έτους, το ΟΡΥΧΕΙΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΞΕΩΝ .
Ζωγραφική, κατασκευές, χαρακτικά, έγχρωμη μικροξυλογλυπτική, κόσμημα, εγκαταστάσεις, σε ένα προσωπικό εικαστικό δρόμο με μια ασυνήθιστη εικονογραφία!

  • Κατηγορία: Έκθεση Ζωγραφικής
  • Ημερομηνία: 16 Απριλίου, 2022 - 8:00 μμ
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved