Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο πρέσβης/συγγραφέας Βασίλης Παπαδόπουλος, Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ο δημοσιογράφος/κοινωνιολόγος ΜΜΕ Πολυδεύκης Παπαδόπουλος συζητούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία,τα αίτια και τις επιπτώσεις του.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος διετέλεσε πρέσβης στο Κίεβο. Πρόσφατο βιβλίο του “Διπλωματία και Ποίηση – Η Περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη”.

Ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος υπήρξε ανταποκριτής μεγάλων εφημερίδων στις Βρυξέλλες για θέματα ΕΕ και ΝΑΤΟ. Επιμελείται την ραδιοφωνική Εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο». Οι τελευταίες εκπομπές αποτελούν μια πολύπλευρη διεισδυτική ματιά στον Ρωσσοουκρανικό πόλεμο.

Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους της Στέγης ο Αντώνης Ανηψητάκης.

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Πρέσβης Βασίλης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών με μεταπτυχιακά στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Γαλλία. Σαν διπλωμάτης υπηρέτησε, εκτός από την Κεντρική Υπηρεσία, σε: Άγιο Φραγκίσκο, Κίεβο, Νέα Υόρκη, Μπανγκόκ και Βουκουρέστι. Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων: «Στην Άπω Ανατολή», «Όλυα. Δυό χειμώνες και μία άνοιξη» και τρία δοκίμια: «Γιώργος Σεφέρης. Ανάμεσα στη διπλωματία και την ποίηση», “Η γλώσσα ως όχημα πολιτισμού. Η ακτινοβολία της Ελληνικής γλώσσας” και «Διπλωματία και Ποίηση. Η περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη». Έχει δώσει σειρά διαλέξεων σε Πανεπιστήμια και Διπλωματικές Ακαδημίες διαφόρων χωρών τόσο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και για θέματα πολιτισμού και γλώσσας.

 

Ο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος/κοινωνιολόγος με ειδίκευση στα ευρωπαϊκά θέματα και τις λειτουργίες των ΜΜΕ σε σχέση με τις διεθνείς ειδήσεις. Τελείωσε το Λύκειο στις ΗΠΑ, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές θεωρίας, κοινωνιολογίας και πολιτικής των ΜΜΕ στη Γαλλία. Υπήρξε ανταποκριτής των Νέων και του Βήματος στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες και υπεύθυνος θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Καθημερινή. Μεταξύ 1995-2017 ήταν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ και επίσης δίδαξε στο Τμήμα Ακολούθων Τύπου της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Έχει χρηματίσει σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του ΕΘΙΑΓΕ και του ΙΟΜ. Είναι υπεύθυνος Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων σε ΕΡΑ-ΠΟΛΥΜΕΣΑ/ΕΡΤ, συνεργάζεται με ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εκδόσεις και είναι πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Γαλλόφωνων Δημοσιογράφων (UPF). Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται η επιμέλεια τόμου για το σχέδιο Ευρωπαϊκού Συντάγματος, συνέκδοσης Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου-EKEM, ιστορικό λεύκωμα της ΕΕ «Τα 40 χρόνια της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα», επετειακό λεύκωμα «1968-2008: Ραδιοτηλεόραση-40 Χρόνια Αποτυπώματα Ραδιοφωνικής και Τηλεοπτικής Ιστορίας», Έκδοση ΕΡΤ και το έργο «Οι έφηβοι και το ίντερνετ», Εκδόσεις Καστανιώτη.

 

Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά

-Από τη σελίδα μας «Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος» στο Facebook ή

-Από την πλατφόρμα Zoom όπου μπορείτε να θέσετε ζωντανά τα ερωτήματα σας, κατεβάζοντας την εφαρμογή και ακολουθώντας το σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/83551216411

Μετά το τέλος κι εντός 1-2 εργάσιμων ημερών θα είναι διαθέσιμη και στο κανάλι μας στο YouTube “Stegi Vitsentzos Kornaros” (https://www.youtube.com/channel/UClrAK7Y6H_QPscSDh2g-VXA)

  • Κατηγορία: Διάλεξη
  • Ημερομηνία: 14 Απριλίου, 2022 - 7:00 μμ
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved