Ανοιχτά καθημερινά 5:00 μμ – 9:00 μμ

Όλες οι εκδηλώσεις

“Ένα ταξίδι στο χρόνο, μακριά από τα μινωικά ανάκτορα” Εισηγήτρια: Χρύσα Σοφιανού, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου (ΕΦΑΛΑΣ)

Η παρουσίαση πραγματεύεται τις αρχαιολογικές έρευνες που έγιναν σε μια απομονωμένη περιοχή της Σητείας. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως αρχαιολογικές θέσεις και οι μελέτες που ακολούθησαν έδωσαν στοιχεία για την αρχιτεκτονική της περιοχής στους προϊστορικούς χρόνους, την οικονομία των οικιστικών εγκαταστάσεων, τις θρησκειολογικές πεποιθήσεις και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων, τις σχέσεις τους με τον υπόλοιπο γνωστό τότε κόσμο. Εν κατακλείδι, παρουσιάζεται ο τρόπος ζωής των ανθρώπων σε μια μινωική περιφέρεια μακριά από τα ανακτορικά κέντρα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καβάλα και σπούδασα Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Alma Mater Studiorum στη Μπολώνια (Ιταλία).

Γνώρισα την Κρήτη ως έκτακτη αρχαιολόγος όπου εργάστηκα στις ανασκαφές του Τρυπητού και του Ξεροκάμπου Ζήρου.

Διορίστηκα αρχικά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και με αίτημά μου μετατέθηκα στην Εφορεία Λασιθίου όπου υπηρετώ από το 1999, στην αρχή ως υπεύθυνη στην περιοχή της Σητείας, στη συνέχεια ως Τμηματάρχης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Αναπληρώτρια Προϊσταμένου και από το 2011 ως Προϊσταμένη.

Διενήργησα πολλές ανασκαφές τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί και έλαβα μέρος σε πολλά αρχαιολογικά Συνέδρια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Σήμερα διευθύνω τις συστηματικές ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο της Ιεράπετρας και στη νησίδα Χρυσή.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε ζωντανή μετάδοση-Από τη σελίδα μας «Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος» στο Facebook ή

-Από την πλατφόρμα Zoom όπου μπορείτε να θέσετε ζωντανά τα ερωτήματα σας, κατεβάζοντας την εφαρμογή και ακολουθώντας το σύνδεσμο https://zoom.us/j/99082773671

Μετά το τέλος θα είναι διαθέσιμη και στο κανάλι μας στο YouTube “Stegi Vitsentzos Kornaros” (https://www.youtube.com/channel/UClrAK7Y6H_QPscSDh2g-VXA)

  • Κατηγορία: Διάλεξη,Επιστημονικά,Πατριδογνωσία: Μικρός και μέγας ο τόπος μας
  • Ημερομηνία: 16 Ιουνίου, 2021 - 8:00 μμ
  • Τοποθεσία:Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος

3pixels © 2022. All Rights Reserved